Nepamirštama viešnagė

„Kažkas, ko niekada nepamiršiu,“ – tokiais žodžiais pradėjome moksleivių mainų su ispanais etapą Lietuvoje, abiem grupėms įteikdami po albumą dienoraščiui rašyti. Projekto metu mokiniai sudėjo į juos savo įspūdžius, patyrimus, nuomones, nuotaikas – viską, kas tuo metu buvo svarbu, įdomu, nauja…

Ispanų pažintis su Lietuva prasidėjo mūsų sostinėje, kur lankydami įvairias svarbias ir žymias vietas tiek mūsų, tiek ispanų mokiniai susipažino ne tik su miesto, bet ir su Lietuvos istorija, kultūra, tradicijomis. Vilniuje viešėjome porą dienų, aplankėme Europos parką, Trakus.

Diena gimnazijoje prasidėjo tradicine asamblėja, kurios metu svečiai buvo maloniai nustebinti, išgirdę mokyklos direktorės Marinos Stirbienės kalbos vertimą į ispanų kalbą (vertė 3k klasės gimnazistas Justas Šileikis). Svečius sveikino mūsų mokyklos šokėjai, dainininkai, instrumentinė grupė. Po to ispanai buvo pakviesti į lietuvių kalbos, anglų kalbos, praktinių darbelių pamokas, vėliau jų laukė pažintis su Šilutės miestu ir susitikimas Savivaldybėje, kur mokiniai galėjo užduoti klausimų, susijusių su švietimu.

Ketvirtą viešnagės dieną programa tęsėsi Kintuose, lankėmės ne tik Vydūno muziejuje, bet ir gaminome apyrankes iš emalio, žaidėme žaidimus, vaišinomės kafija ir puceliais (spurgytėmis).

Aplankėme ir Palangą, klausėmės istorijų apie gintaro atsiradimą ir vertę, gėrėme saulę, ispanų vaikinai išbandė šaltą Baltijos jūrą.

Šeimos dieną vaikai su tėveliais praleido Nidoje, plaukdamos laivu ispanės mokė mamas šokti flamenką. O mokytojai leidosi į žygį pėsčiomis iš Pagramančio į Lakštingalų slėnį, gėrėjosi stulbinančiomis atodangomis, ragavo pienių medų, dainavo ispaniškas ir lietuviškas dainas.

Laikas, kaip visada, prabėgo greitai, tačiau ašaros išsiskiriant, prisiminimai išliks ilgam. Vaikai džiaugiasi užsimezgusiomis draugystėmis, ilgais vakarojimais, naujomis patirtimis, bet pabrėžia, kad muziejų lankymo ir ilgų gidų pasakojimų galėjo ir nebūti.  Visi turėsime apie ką pagalvoti.

Galite pažiūrėti trumpą ispanų sukurtą video apie viešnagę Lietuvoje:

https://splice.gopro.com/v?id=VYYYmo

Projekto vadovės Lolita Kučinskienė ir Daiva Kėrienė

 

 

1 Komentaras

  • p.s. pamiršom padėkoti visiems mūsų šauniems mokytojams, kurie prisidėjo prie projekto vykdymo ir mielai leido su mumis dienas ir vakarus: tai direktorė Marina, pavaduotojas Kęstutis,Gražina,Lina, Laimutė P., Daiva A., Lilė, Marytė, Audrutė, Vida, Virginija, Jūratė, mokinės Dovilė ir Monika, kurios sėkmingai pravedė pamokas – ačiū, ačiū jums visiems – šokėjams, dainininkams, muzikantams ir visiems, neabejingiems tokiems projektams:)

Palikti komentarą