Projektas„Į jūrą visa Lietuva“

Birželio 7 dieną Šilutės Vydūno gimnazijos atstovai dalyvavo Lietuvos jūrų muziejaus organizuotame renginyje „Į jūrą visa Lietuva“ III ture. Į šį turą pateko 20 mūsų gimnazijos mokinių, kurie gegužės 4d. dalyvavo  Ekoraštingumo protmūšyje , ir 3 mokytojai.

Šiame projekte gimnazistai turėjo galimybę pasiplaukioti po uosto akvatoriją Klaipėdos universiteto mokomuoju burlaiviu „Brabander“. Plaukimo metu dalyvius lydėjo Klaipėdos universiteto profesorius, tolimojo plaukiojimo kapitonas, mokslinių straipsnių, monografijų, vadovėlių ir mokymo knygų apie laivybą, laivų valdymą ir konstravimą autorius – Vytautas Paulauskas. Profesorius V. Paulauskas supažindino dalyvius su Baltijos jūros būkle, laivybos ir uostų ypatybėmis ir pagrindiniais jūros ekosistemos iššūkiais.

Edukacija tęsėsi naujai atidarytame Baltijos jūros gyvūnų reabilitacijos centre. Mokiniai galėjo susipažinti su dėl žmogaus veiklos sužalotų gyvūnų slaugymo ir grąžinimo į laisvę galimybėmis. Vėliau buvo ekokultūrinė „Knygų šalies“ programa, kurią moderavo dailininkė Sigutė Chlebinskaitė ir unikalių interaktyvių knygų kūrėja Claire Faÿ.

Projekto partneris – Klaipėdos universitetas,  rėmėjai – Klaipėdos konteinerių terminalas ir Klaipėdos terminalo grupė.

Informaciją pateikė mokytoja Vida Kimondrienė

Palikti komentarą